off

  
 کاوشگران محیط سبز - KMS.Co - اخبار

  
 انتشار یک میلیون و 800 هزار تن کربن بر اثر خشکسالی, Posted by elham on چهارشنبه 9 آذر 1390 - 13:28

آلودگى هوا

به دلیل خشکسالی سال گذشته جنگلهای آمازون اتفاق افتاد:
انتشار یک میلیون و 800 هزار تن کربن بر اثر خشکسالی


 بزرگنمایی
گروه تغییرات اقلیمی؛ جمشید رحمانی: سال گذشته میلادی (2010) جنگلهای بارانی آمازون بدترین دوران خشکسالی خود را تجربه کردند. علاوه بر خشکسالی، کم شده میزان آب ورودی رودخانهها به این جنگلها نیز مزید بر علت شد تا در نتیجه این کمبود نزولات و آب وروردی، سله بستن زمینهای مرطوب جنگلها، فشار بیشتر بر بومسازگانهای تکه تکه شده جنگلهای آمازون را تشدید کند.

شرح خبر

به گزارش سبزپرس، اثر انسان بر افزایش دی اکسید کربن و در نتیجه تغییر اقلیم و گرم شدن کره زمین، بدتر از خود این خشکسالی است. با این اوضاع، گسترش خشکسالی در جنگلهای آمازون به پدیدهای معمول و عادی در آینده بدل خواهد شد و بر مبنای جدیدترین یافتههای تحقیقاتی بزرگترین جنگلهای بارانی جهان ممکن است از این هم خشکتر شود.

متخصصان متعقدند در نتیجه خشکسالی سال 2010 جنگلهای آمازون نزدیک به 500 میلیون تن کربن (از طریق یک میلیون و 800 هزار تن دی اکسید کربن) به جو زمین وارد کردهاند، یعنی چیزی بیش از تولید این گاز گلخانهایی توسط جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری هندوستان در یک سال.

کریستوفر پوتر محقق ناسا و همکارانش، اثرات خشکسالی آمازون در سال گذشته را با استفاده از مدل شبیه ساز چرخه کربن و دادههای ماهوارهها بررسی کردند، این شبیه سازی میزان سبزی جنگل را محاسبه و شاخصی از میزان کارایی فتوسنتز گیاهان بدست میدهد، در واقع تولید اولیه را بدست میدهد، تا بر آن مبنا اثر عدم وجود جنگلهای آمازون بر میزان انتشار کربن را محاسبه و مشکل عدم انتشار کربن شناخته شود.

این محققان فقط میزان عدم جذب CO2 توسط گیاهان که ناشی از خشکسالی و تبعات ناشی از آن (تجزیه خاک و بقایای گیاهی) را مد نظر قرار داده بودند. این برآورد حتی شامل CO2 ناشی از آتش سوزیهای حاصل از خشکسالی هم نیست.

خشکسالی به عنوان یک بلای طبیعی شناخته میشود اما محققان معتقدند که تغییر جهانی اقلیم آن را شدیدتر کردهاست. در واقع به این نحو میزان بیشتری CO2 در مقایسه با جنگل زدایی در همین دوره زمانی خاص منتشر میشود.

این گزارش که در مجله Environmental Research Letters به چاپ رسیده است، تاکید دارد که تکه تکه شدن جنگل و جنگلزدایی در آمازون یکی از دلایلی است که بارش کم در منطقه را موجب شدهاست.

درپی بارش کم، خشکسالی به وجود می آید و تولید نیز کمتر میشود و در نتیجه کاهش سطح جنگل و تکه تکه شدن بیشتر را در پی خواهد داشت و این دور باطل همین گونه تدوام خواهد یافت تا ریههای زمین دچار مشکل اساسی شود.

دان نپستاد از Instituto de Pesquisa Ambiental da Amazônia برآورد کردهاست که 55 درصد جنگلهای آمازون به واسطه پاک تراشی، برداشت چوب، خشکسالی و آتش سوزی در 20 سال آینده نابود خواهد شد.

شاید در وهلهی اول تصور آن مشکل به نظر برسد که منطقهایی با وسعت و پایداری جنگلهای آمازون اینگونه تحت تاثیر فعالیتهای انسانی در ورطه نابودی بیفتند اما این واقعیتی انکار ناپذیر است و مجبور با پذیرش آن با تمامی تلخی هایش هستیم.



> 0 Comments 491 Reads Print
  
  
 Comments

No Comments have been Posted.
  
  
 Post Comment

Please Login to Post a Comment.
  
  
 Ratings

Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
  
  
off
Login
Username

Password

Remember Me



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
_
Site language

Please select Your language



after selection site will reload automatically
_

Copyright © 2005
Designed by kms.co.ir